TESTIMONIAL - BLOG

Michiel Verstoep: IT is niet enkel hard skills, maar ook soft skills.

Olgreen luistert goed naar haar medewerkers

Ik ben Michiel, werkzaam bij Olgreen als IT specialist. Ik ken Casper nog vanuit een andere organisatie. Recentelijk ben ik wederom met Casper in contact gekomen, aangezien ik behoefte had aan een nieuwe uitdaging. Onder het genot van een heerlijke hamburger en een goed gesprek ben ik bij Olgreen in dienst getreden.

IT

Ik ben, zo gezegd, de IT ingerold. In het verleden heb ik met zware CNC machines gewerkt, daar kwam ik tot de ontdekking dat ik goed overweg kon met computers. Hierdoor kreeg de interesse voor IT de overhand waardoor ik van opleiding ben geswitcht. Ik haal mijn energie vooral uit innovaties: bedenken van nieuwe slimme (meegroeiende) omgevingen en voor de betreffende beheerders ook gebruiksvriendelijk.

Uitdagende projecten

Ik heb twee leuke uitdagende projecten gehad. Eén daarvan was het vervangen van een complete server infrastructuur voor een advocatenkantoor in Amsterdam. De oude omgeving bestond uit traditionele componenten, zoals opslag iSCSI netwerk en servers. Ik vind dit nogal ouderwets. In eerste instantie wilde ik een Nutanix omgeving opzetten, echter bleek dit te duur te zijn. Dan maar stapje terug en je creatieve geest raadplegen. Ik kwam op het idee om een FlexPod omgeving op te zetten, het was zo opgebouwd dat de helpdesk componenten kon vervangen.

Het tweede project was het vervangen van het gehele netwerk. Voor mij was dit het allerleukste project, ik doel dan niet enkel op technisch gebied, maar vooral op menselijk gebied. De dynamiek die dit project had, heb ik nog nergens anders meegemaakt. Ieder probleem werd bij de horens aangepakt, zo stond de directeur van het desbetreffende bedrijf strippen te zagen zodat wij deze konden gebruiken om de Acces Points op te hangen. De communicatie, flexibiliteit en de chemie waren geweldig! Daarnaast heb ik er goede contacten aan overgehouden.

Ambitie

Waar ik over 5 jaar sta is lastig in te schatten, aangezien de IT markt op dit moment enorm in beweging is. Maar als ik een tijdlijn moet neerzetten, zie ik mij zelf over 5 jaar als Nutanix en Rubrik Specialist.

Olgreen

Ik verwacht van Olgreen een gezellige open cultuur waarin we elkaar kunnen ondersteunen en coachen. IT is niet enkel hard skills, maar ook soft skills en deze dienen ook onderhouden te worden. Daarnaast verwacht ik dat Olgreen ondersteuning biedt aan haar medewerkers. Bijvoorbeeld door je te motiveren om deel te nemen aan trainingen en lezingen van grote Tech bedrijven. Maar ook om je te motiveren om te bloggen, zodat wij kunnen aantonen dat Olgreen over goede sociale, doch technische specialisten beschikt.

Ik ben zeer tevreden met Olgreen. De open gezellige cultuur is voor mij belangrijk en het tonen van initiatief wordt zeer gewaardeerd. Olgreen luistert goed naar haar werknemers!

Kennis

Ik haal mijn kennis met name uit mijn netwerk, deze bestaan bijna enkel uit MVP’ers. Daarnaast haal ik mijn kennis uit communities of Facebook.

Wat voor advies zou je startende IT specialisten willen meegeven?

Ik wil een startende IT Specialist vooral op het hart drukken om te blijven leren en ook goed om je heen blijven kijken en luisteren. Toon ook vooral initiatief, dit wordt door IT managers snel gezien. Door initiatief te tonen is men bereidt om in jou te investeren!

 Bericht delen op