Tanden zetten in betrouwbare IT-omgeving voor waakhond

Case study

Onze IT-specialist over zijn werk voor een onafhankelijke toezichthouder

Consumentenbelangen beschermen en erop toezien dat bedrijven eerlijk concurreren. Dat is in een notendop de missie van onze opdrachtgever, een onafhankelijke toezichthouder die zich sterk maakt voor consumenten en bedrijven. Onze collega Victor draagt hieraan bij als senior system engineer. Van dagelijks beheer tot projecten; sinds het najaar van 2014 is hij een onmisbare schakel om de IT optimaal te laten functioneren.

300 servers monitoren

Voor een waakhond van concurrentie en consumentenbelangen is monitoring essentieel. Zo houdt onze opdrachtgever op dit moment zo’n 300 Windows servers, websites, applicaties, firewalls en meer in de gaten. Victor stelde voor Netcrunch te vervangen door de monitoring tool Whatsup Gold omdat deze eerder bewezen succesvol bleek.

 

Samenwerken voor optimaal resultaat

Binnen deze organisatie zoekt onze collega ook regelmatig de samenwerking op. Zo werkte hij samen met een netwerkconsultant om Cisco ISE dot1x authentication op de Cisco switches te implementeren. Hun werkzaamheden lagen in elkaars verlengde; de consultant verzorgde eerder de Cisco ISE-implementatie. In vervolg op hun gezamenlijke project configureerde Victor op zijn beurt de switches. Tijdens het project liep hij tegen machines aan die niet aan de dot1x authentication voldeden. Victor loste dit op door een Fallback VLAN te configureren zodat de machines geïnstalleerd konden worden via een Windows Deployment Server.

 

Tevreden opdrachtgever én collega

Is hij onderhand niet uitgekeken bij deze opdrachtgever? ‘’Nog lang niet! Hun IT-omgeving is een uitdaging voor mij.’’ En dat enthousiasme is wederzijds, zo blijkt uit een aantal nieuwe projecten waarbij onze opdrachtgever binnenkort de hulp van Victor weer inroept. Zo gaat hij de vervanging en upgrade van Windows 2008 naar 2012 begeleiden. Ook wordt de Cisco-apparatuur uitgebreid voor de nieuwe hardware en vindt een upgrade plaats van VMware 5.0/5.5 naar 6.0. Het is kortom een win-winsituatie zoals wij die bij Olgreen graag zien: Onze opdrachtgever goed geholpen en onze collega in zijn element met mooie IT-uitdagingen.

Beoordelingen

200 IT Specialisten beoordeelden 
ons met gemiddeld een 9.0

Company

Company

Call us

088-5363720

Email us

Get in touch