Olgreen viert haar
5e verjaardag

23 januari 2019

Olgreen viert haar 5e verjaardag

23 januari 2019

We bestaan dit jaar alweer vijf jaar! Met inmiddels twee FD Gazellen Awards op
zak, die van 2017 en van 2018, een nominatie voor de Computable Awards voor beste Detachering- & Recruitmentspecialist van het Jaar en het groeiend aantal Olgreeners en mooie klanten belooft het een mooi jaar te worden.

Daarom leek het ons leuk om Casper Vos, Directeur en oprichter van Olgreen, eens wat beter te leren kennen en hoe kan dat beter dan met een vragenvuurtje!

Bedrijfs- of productnaam,  waarom is destijds voor die naam gekozen?
Na vaker met meerdere IT Managers of Architecten te hebben gesproken over allerlei toekomst plannen, kwam het in het gesprek uiteindelijk ook neer op dat ze het liefst een stabiele omgeving hebben draaien. Als je een (IT) omgeving monitort met kleuren, dan is ‘alles groen’ toch wel heel fijn. Groen is sowieso een prettige kleur, je associeert het ook in het verkeer met iets positiefs, lekker doorrijden bijvoorbeeld. Vandaar Olgreen. ALL GREEN, maar dan fonetisch gespeld, net iets chiquer!

Hoe kunnen we Olgreen het best omschrijven? Als een organisatie die…
Olgreen is het best te omschrijven als een familiaire IT club, met leuke mensen, die geluk in het leven hoog in het vaandel hebben staan. Geluk thuis, maar ook zeker op het werk. Mensen die van een persoonlijke band houden. Uiteraard zijn we ook goed in IT, maar dat zijn meerdere IT detacheerders.

Wat is de kracht van Olgreen?
De kracht van Olgreen is het ‘WIJ-gevoel’. Het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Dit geldt denk ik voor zowel onze Olgreeners als de klanten waarmee we samenwerken. Samen werken aan een doel of oplossing is wat we graag doen.

Waarom is het zo leuk om bij Olgreen te werken?
Waarom het leuk is om bij Olgreen te werken? Dit kunnen de Olgreeners zelf het beste vertellen, maar voor mij is het vooral de open- en warme cultuur. Dit hoor ik ook vaak terug, maar kan voor iedereen anders zijn. Ik ga in ieder geval elke dag nog steeds met plezier naar kantoor.

Wanneer ben je een echte Olgreener?
Een echte Olgreener staat voor zijn vak, maar is vooral zichzelf. Dit betekent niet dat iedereen in zijn joggingsbroek naar kantoor moet gaan, maar wel dat hij of zij zich thuis voelt en zich vrij voelt om dicht bij zichzelf te blijven. En mocht er iets zijn, dat hij/zij het gesprek aangaat om samen een oplossing te vinden.

Waarom ontwikkelen IT-ers zich bij Olgreen beter/sneller dan bij andere detacheerders?
Of de Olgreeners zich sneller ontwikkelen dan de con-collega’s in de markt weet ik niet, wel kan ik zeggen dat we samen met onze jongens een carrière-pad uitstippelen en vervolgens hier budget voor vrijmaken om het ook daadwerkelijk waar te maken. Lukt uiteraard niet altijd om alles binnen de geplande tijd te halen, we zijn immers mens en de privébalans is minstens zo belangrijk, maar we doen er alles aan om dit te faciliteren.

Wat was de eerste noemenswaardige opdracht / klant / klus / of uitdaging voor jullie?
De eerste medewerker bij Olgreen zat op project bij IBM. Hij zat daar op een Linux klus, inmiddels zit hij op project bij ING. Uiteraard nog steeds onder de vlag van Olgreen! ????

Heb je ook dingen die erbij horen, maar die je liever niet doet?
Uiteraard horen er bij mijn functie ook taken die ik liever niet doe, maar die heb ik thuis ook haha, dus daar ga ik niet over zeuren.

Hoe zou je graag omschreven willen worden door klanten?
Als we worden omschreven als ‘warme en betrouwbare partner’, dan ben ik erg blij. Als we het familiegevoel ook uitstralen bij onze klanten, dan zijn we denk ik goed onderweg.

Maak de zin af: jullie zijn pas echt tevreden als…
..we het maximale uit ons potentieel weten te halen. Oké dit klinkt vaag, maar bedoel daarmee dat de Olgreeners gelukkig zijn om Olgreeners te zijn (en dit nog jarenlang willen blijven) en dit uiteraard graag in combinatie met goede cijfers! ????

Wat voor type projecten hoop je over vijf jaar te hebben/doen?
Helaas beschik ook ik niet over een glazen bol. Nou ja, heb er wel eentje, maar daar staat eenhoorn in en als je ‘m schud, dan komen er glitters tevoorschijn. Kan er niks mee, maar mijn dochtertje vindt ‘m prachtig. ???? Maar zonder gekheid, ik hoop vooral dat we nog steeds uitdagende projecten voor onze Olgreeners hebben en dat ze nog steeds met plezier hun opdracht bij onze klanten doen.

Wat betekent een “perfecte” dag voor jou?
Een dag waar je vooral veel energie van krijgt. Dit kan thuis met het gezin zijn, op kantoor met de collega’s of met mijn vrienden op de golfbaan. Het kan allemaal, denk dat als de balans tussen werk en privé goed is, dat je best veel dagen als ‘perfect’ kan bestempelen. Als je maar gelukkig bent met wat je doet.

Waar ben je het meest dankbaar voor in je leven?
Gezondheid is het meest kostbare goed, denk dat iedereen dit kan beamen. Uiteraard zijn er veel meer dingen waar ik dankbaar voor ben, maar de goede gezondheid voor mij en mijn familie staat met stip bovenaan.

Als je morgen wakker zou worden en je had 1 nieuwe kwaliteit of mogelijkheid, wat zou het zijn?
Met mijn voorliefde voor Formule 1 is dat makkelijk, zou wel eens willen sturen in een F1 bolide, bij voorkeur die van Red Bull. Lijkt me prachtig. Helaas ben ik nog niet verder gekomen dan een elektrische kart bij Coronel Karting in Huizen.

Is er iets waar je al heel lang van droomt? En waarom heb je het nog niet gedaan?
De laatste tijd droom ik vooral veel van mijn nieuwe hobby. Ik vind het heerlijk om af en toe een balletje te slaan op de golfbaan. Helaas ben ik te laat gestart, dus de nieuwe Tiger Woods zal ik nooit meer worden, maar zelfs op mijn armoedig niveau geniet ik er iedere keer weer van. Jij en het balletje, meer is er niet. Heerlijk om helemaal zen van te worden!

Wat is het grootste wat je bereikt hebt in je leven?
Ik vind dat altijd heel gek om over jezelf te zeggen. Laten we het erop houden dat ik enorm blij ben met mijn leven. Heb een heerlijk gezin met een prachtige dochter, zoontje op komst, mijn beide ouders leven nog, heb een hechte vriendengroep en ga al vijf jaar lang nog iedere dag met plezier naar mijn andere mooie kindje, Olgreen.

 

 

 

Beoordelingen

200 IT Specialisten beoordeelden 
ons met gemiddeld een 9.0

Contact ons

Contact ons

Olgreen
P.J. Oudweg 41, 1314 CJ Almere
036 – 3031800
info@olgreen.nl