In gesprek met Lisandro,
Systeembeheerder bij Olgreen

9 september 2018

‘Ook waardeer ik de korte lijnen binnen Olgreen, waardoor alles bespreekbaar is.’

Bij welke organisatie ben je gedetacheerd en wat is je functie daar?
Ik werk via Olgreen als Systeembeheerder al twee jaar bij de grootste consumentenwaakhond van Nederland. Ik houd me daar bezig met de gehele infrastructuur (Windows, VMware, Citrix), zowel softwarematig als hardware matig, ik ben allround inzetbaar op het gebied van beheer. Daarnaast werk ik projectmatig, zoals upgrades van bepaalde hardware of programma’s en nieuwe programma’s aanvragen voor nieuwe omgevingen. Bijvoorbeeld een afdeling die nieuwe software uit wil gaan brengen of software wil testen. Daarvoor moet dan een nieuwe straat gebouwd worden en servers of databases geïnstalleerd worden.

Hoe ziet de IT-afdeling eruit?
De IT-afdeling, Systeem- en netwerkbeheer is één afdeling die bestaat uit acht personen. Normaal gesproken heb je een hoekje VMware, een hoekje Windows en een hoekje Netwerkbeheer. Maar wij doen eigenlijk alles, vanuit één werkplek. De één heeft wel meer ervaring of kennis op een bepaald gebied dan de ander en op basis van daarvan, van die krachten wordt er wel een soort van taakverdeling gemaakt per onderdeel van het netwerk. Als collega’s onder elkaar delen we onze kennis ook met elkaar, zodat we allround mee kunnen denken en helpen.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag bij jou eruit?
De dag begint natuurlijk gewoon met koffie. Ik begin meestal rond kwart voor acht en dan haal ik allereerst koffie voor m’n collega’s en mezelf. Meestal houd ik dan ’s ochtends gelijk al een praatje tijdens de koffie met een aantal collega’s, dan checken we bij elkaar wat er speelt per verantwoordelijke in de gehele infrastructuur.

Daarna hebben we om 10.00 uur vaak een stand-up van maximaal een kwartier, om de voortgang en eventuele problemen bespreekbaar te maken. De rest van de dag ben ik bezig met dagelijks beheer, tussendoor ben ik ook bezig met documentatie en technische ontwerpen. Eigenlijk van alles een beetje! Daarnaast is het ook zo dat we allemaal op de afdeling incidenten afhandelen als die er zijn, maar dat is niet dagelijks. Het gaat dan vaak om problemen, waarvoor een structurele oplossing gevonden moet worden.

Waar is je werk belangrijk voor?
Ik vind het belangrijk om de continuïteit te waarborgen, dat alles gewoon door kan blijven gaan. Ook al is het maar een klein dingetje dat je aan het bij schroeven bent. Daarnaast is de optimalisatie van de infrastructuur van belang, zodat er geen knelpunten zijn.

Welk tools gebruik je?
De tools die ik gebruik zijn wel de meest kenmerkende tools die een Systeembeheerder zoal gebruikt. Ik maak het meest gebruik van vSphere Web Client, vRealize Operations Manager, WhatsUp, Powershell, PowerCLI, HPE OneView, vRealize Automation, MobileIron, RES Workspace & Automation Manager, Infoblox en PuTTY.

Wat vind je leuk aan je werk?
Dat het afwisselend en erg leerzaam is. Zowel afwisseling door de verschillende detacheringsklussen, waardoor ik nooit ben uitgekeken in de IT en afwisseling tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden. Ik leer dagelijks nieuwe dingen, zowel technisch als bijvoorbeeld nieuwe inzichten qua werkwijzen.

Elke dag is vernieuwend en ik heb het leuk met mijn collega’s. Een werkdag bij mij is nooit saai en dat vind ik ook leuk! Want het ene moment werkt alles soepel, maar het volgende moment kan dat heel anders zijn en is er veel spoed om met een oplossing te komen. Die spanning is leuk.

Wat moet je echt goed kunnen om dit beroep uit te oefenen?
Je moet het vak echt leuk vinden, want de werkzaamheden blijven vaak hetzelfde. Dan moet je voor jezelf de uitdaging vinden! Ga bijvoorbeeld je best doen om zoveel mogelijk te verbeteren en te optimaliseren. Het klinkt heel cliché, maar je moet echt je werk gewoon goed doen en goed in een team passen en kunnen samenwerken.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je de producten leuk vindt waarmee je werkt, want voor 90% van je werkzaamheden werk je vaak met dezelfde tools van hetzelfde merk. Bij ieder bedrijf merk je wel verschillende potentiële verbeterslagen op, dus creëer dat inzicht voor jezelf voor hoe iets beter zou kunnen. Maak gebruik van jouw frisse blik in een bedrijf, wees leergierig en heb een brede interesse.

Biedt Olgreen goede ontwikkelmogelijkheden?
Er is binnen Olgreen genoeg ruimte om jezelf te ontwikkelen door trainingen, opleidingen en te sparren over mogelijke richtingen van je carrière. Het aandragen van ideeën voor interne trainingen wordt ook aangemoedigd. We zijn nu bezig met een idee voor een training over een nieuw Enterprise Cloud Platform, waarin ik veel toekomst zie. Dat idee heb ik kortgeleden besproken met Raymond van Olgreen en nu zijn we bezig met een demo op te zetten daarover.

Olgreen biedt de ruimte om ideeën omtrent trends en ontwikkelingen aan te dragen, zodat er intern gehoor aan gegeven kan worden. Zo kan Olgreen door o.a. kennisdeling ervoor zorgen een streepje voor te hebben op de rest!

Waarom Olgreen?
Ik ben heel positief over Olgreen. Ik vind het een leuk, jong en vernieuwend bedrijf met een persoonlijke aanpak. De Olgreeners zorgen ervoor dat je geen nummergevoel hebt, zoals je bij sommige grote IT-dienstverleners wel ervaart. Daarnaast kies ik voor Olgreen door de leuke events die meerdere keren per jaar worden georganiseerd, waardoor ik alle Olgreen-collega’s meerdere keren zie in plaats van één keer per jaar.

Ook waardeer ik de korte lijnen binnen Olgreen, waardoor alles bespreekbaar is. The sky is the limit bij Olgreen.

Ben je enthousiast geworden over Olgreen? Ga door naar onze vacaturepagina.

Beoordelingen

200 IT Specialisten beoordeelden 
ons met gemiddeld een 9.0

Contact ons

Contact ons

Olgreen
Gooimeer 12
1411 DE Naarden
088-5363720
info@olgreen.nl