In gesprek met Arun,
Resource Manager bij Olgreen

5 februari 2018

‘In mijn rol help ik zowel kandidaten als opdrachtgevers vooruit en dat is gaaf!’

Stel jezelf eens voor?
Ik ben woonachtig in Almere Poort samen met mijn vriendin en onze 2 dochters. Ik ben reeds 14 jaar actief binnen de (IT-)arbeidsbemiddeling in diverse rollen als Werving en Selectie Consultant, Recruiter en Recruitment Teamlead. Verder probeer ik veel te sporten en ga ik regelmatig op pad met familie en vrienden.

Hoe ziet jouw loopbaan er tot nu toe uit?
Ik kom oorspronkelijk uit de financiële wereld, aan het begin van mijn carrière heb ik 3,5 jaar bij een groot accountkantoor gewerkt. Ik kwam erachter dat de rol die ik daar had, als Accountant niet voor mij is weggelegd.

Toen ben ik eigenlijk per toeval het arbeidsbemiddeling vak ingerold.

Na een gesprek met een werving- en selectiebureau ben ik bij hen gestart als Recruitment Consultant. Vanuit die rol heb ik mij doorontwikkeld en vond ik het hartstikke leuk om te doen. Daarna heb ik diverse recruitmentrollen gehad bij o.a. Randstad, Brunel en ING en via een tussenstap ben ik bij Olgreen terechtgekomen in 2017.

Het leuke aan recruitment is het menselijke aspect door o.a. de gesprekken die ik voer en het vooruithelpen van opdrachtgevers en kandidaten. Daar haal ik heel veel voldoening uit. Daarnaast heb ik gekozen voor recruitment, doordat het hele proces daaromheen ook een bepaalde spanning geeft. Die spanning is er door de afwisseling en het niet weten hoe een week er van te voren uit gaat zien. Maar de menselijke factor staat centraal en daar voel ik mij prettig bij.

Wat maakt recruitment bij Olgreen leuk?
Dat ligt voornamelijk aan het feit dat het een jonge organisatie is met veel potentie. Voorheen werkte ik bij bedrijven die al langer bestonden en een vaste manier van werken hadden. Daar was ik meer onderdeel van en nu kan ik ook zelf iets neerzetten.

Wat is voor jou een echte ‘Olgreener’?
Om de echte Olgreener te omschrijven, moet ik een duidelijke splitsing maken tussen hard skills en soft skills. Olgreeners zijn met name IT-specialisten die goed opgeleid zijn, up-to-date zijn met hun certificeringen en die voor zichzelf een duidelijk beeld hebben van waar ze zich naartoe willen ontwikkelen (waarin wij ze kunnen faciliteren). Dat zijn de harde criteria.

Maar het belangrijkste is de mensfactor. Het moet iemand zijn die het prettig vindt om bij een relatief kleine, familiaire club te horen en niet gezien wil worden als een nummer. Olgreen investeert veel in haar medewerkers. Iedereen kent elkaar onderling, wat terug te zien is in de gezelligheid tijdens de legendarische uitjes van Olgreen. Een echte Olgreener houdt daarom van een feestje en wat gekkigheid af en toe.

De privéwerkbalans is een aandachtspunt binnen Olgreen en dat uit zich in goede voorwaarden. We hebben relatief veel ervaren specialisten in dienst en die bevinden zich vaak in een fase van hun leven waarin die balans extra aandacht verdient.

Wij houden rekening met thuissituaties en dat iedereen zijn of haar plek daarin kan vinden.

Zo biedt Olgreen contracten aan voor 36 uur of 40 uur, wat redelijk uniek is binnen de detacheringswereld. Omdat genoeg tijd thuis voor de medewerkers van belang is en met de juiste opdrachtgever kan dat goed ingevuld worden. Een goede combinatie tussen werk en privé geeft namelijk energie. Bovendien blijkt uit onderzoek dat dit de productiviteit, motivatie en betrokkenheid van werknemers bevordert.

Wat maakt Olgreen bijzonder?
We hebben goede arbeidsvoorwaarden, waaronder de vrijheid om voor een 36-urig of 40-urig contract te kiezen, een meer dan goede leaseregeling en een ruim individueel opleidingsbudget. En we luisteren echt naar de behoefte wat betreft persoonlijke omstandigheden, zoals reistijd in combinatie met waar de opdrachten zich bevinden en hoe we daarin kunnen faciliteren. Dat maakt Olgreen echt uniek. Wij zullen niet een medewerker ergens plaatsen puur vanuit commercieel perspectief, want het moet een win-winsituatie zijn voor beide partijen.

Daarnaast is Olgreen gezond ambitieus, maar we willen geen bedrijf worden waarvan een werknemer één van de 500 is. We willen wel dat persoonlijke niveau behouden, dat iedereen persoonlijk goed wordt begeleid en de juiste aandacht krijgt (als daar behoefte aan is).

Jaarlijks bespreken we met iedere medewerker welke certificeringen diegene wil behalen dat jaar en welke richting diegene op wil. Het moet natuurlijk wel relevant zijn aan het vakgebied waar diegene in zit en ook rekening houdende met een huidige opdracht of een toekomstige opdracht. We hebben een goed beeld van de vraag van onze klanten en opdrachtgevers, doordat we o.a. goed inzicht hebben in wat er in de markt speelt en daarover te sparren met Sales. Die kennis nemen we mee in de zoekacties en gesprekken met onze (potentiële) medewerkers.

Welke tips kan je werkzoekenden geven?
De belangrijkste tip bij de zoektocht naar een nieuwe werkgever is niet alleen naar de buitenkant kijken qua harde voorwaarden, maar kijk heel goed naar de cultuur binnen een bedrijf en of die cultuur bij jou past of niet. Zoek mensen op die hebben gewerkt bij de werkgever die jij op het oog hebt en gebruik je (LinkedIn-)netwerk ook daarbij, zodat je een goed beeld van een bedrijf krijgt. Want het kan er nog zo mooi uitzien aan de buitenkant, maar als het personeelsverloop hoog is dan heeft dat vaak een bepaalde reden. Dat zijn de belangrijkste tips die ik wil meegeven, dus laat je goed informeren!

Ben je enthousiast geworden over Olgreen? Ga door naar onze vacaturepagina.

Beoordelingen

200 IT Specialisten beoordeelden 
ons met gemiddeld een 9.0

Contact ons

Contact ons

Olgreen
Gooimeer 12
1411 DE Naarden
088-5363720
info@olgreen.nl